Cumpara o masina de cusut. Top afaceri.

lucru la masina de cusut

Masina de cusut si de brodat poate fi primul pas spre un business de succes. Comparativ cu alte afaceri, cele bazate pe productia de textile au nevoie de un capital relativ mic. Evident, în comparație cu aportul de creativitate presupus. Apoi, mai trebuie să facem o diferențiere: ne referim la afacerile mici, de familie. Știți însă că toate marile business-uri din domeniul modei, ale confecțiilor de textile, ateliere de croitorie… au inceput cu o masina de cusut!

» Masina de cusut Brother, creativitate fara limite

În rândurile următoare vă propunem câteva modele de mici afaceri mari, câteva motivații pentru a cumpăra o masina de cusut. Dacă vă considerați o persoană creativă și care stiti sa folositi ața și acul, sau măcar știți ce să-i cereți unei persoane care are această îndemânare, atunci credem că rândurile următoare vă vor fi de un real folos.

Cea mai bună afacere este una care există deja

Masina de cusut în sine nu vă va putea aduce succesul. Adică dacă vă cumpărați o masina de cusut nu inseamna ca veti avea si comenzi. Ca veti avea de lucru de nu mai încape. De asemenea, dacă nu cumva sunteți un Einstein al modei și al croitoriei, încercarea de a inventa o afacere nouă ar fi pierdere de vreme.

mizar firma de confectii textile
Mizar, un brand care a pornit de la doua masini de cusut intr-un apartament

Afaceri noi si originale, care să vă-mbogățească și să vă ofere statutul de oameni de succes sunt aproape imposibil de născocit. Ori, atunci, cea mai bună soluție este să copiați una care deja există. Așa s-a născut franciza. Dacă va intereseaza francizele în sine puteți afla detalii de pe un site specializat. Veti gasi cu siguranță și câte ceva din domeniul atelierelor de croitorie și confectii textile.

Mizar: două masini de cusut intr-un apartament

Revenind la afacerile care pleaca de la o masina de cusut, poate n-ar strica sa va inspirati din povestea „Mizar”. Desi in acest caz am exagerat noi putin, aici este vorba de două masini, nu una, după cum se va vedea în continuare! Sotii Dan si Victorita Lupu din Bacau au pus bazele unei afaceri de textile in apartamentul parintilor.

In anul 1996 au demarat ceea ce astazi se dovedeste a fi o afacere de succes. Daca atunci, cand au inceput, toata productia de confectii textile se derula intr-un apartament, astazi lucrurile stau cu totul altfel. Primul salt pentru Mizar a fost inchirierea unui spatiu cu suprafata de 70 mp. Desigur, au crescut comenzile, pretentiile si s-a facut un plan de afaceri ambitios.

Astazi, Mizar detine peste 1000 de mp spatii de productie cu zeci de masini de cusut. Marea lor afacere este plecata de la o idee intr-un apartament. Cu doua masini de cusut. Idei excelente pentru cei tineri, dar care vor trebui sa inteleaga ca nu este suficient sa stii sa folosesti o masina de cusut. Vor descoperi singuri ce mai trebuie…

Masina de cusut si ideile…

Nu trebuie sa coaseti si sa produceti doar pantaloni, rochii si bluze, o masina de cusut poate face multe alte lucruri. Intrati si dezvoltati-va in sfera productiei de hand-made. Afacerile cu textile in sectorul asa-numit de hand-made sunt la baza tot niste ateliere de croitorie. Diferentele constau doar in creativitate, subiect si tennica folosita.

hand made cu masina de cusut
Posete hand made facute la masina de cusut si brodat
  • Posete tricotate, brodate, crosetate; genul de accesorii care se pot face cu mare usurinta la o masina de cusut. Daca aveti inventivitate si sunteti mereu in pas cu tendintele modei… ale culorilor si stilurilor de accesorii, aveti sansa sa incepeti ceva cu adevarat original!
  • Croitorie de nișă; costume de carnaval! Aveți copii? Ați observat cât de dificil poate fi uneori sa le gasiti costume pentru bal mascat? Acest lucru se intampla cu siguranta si altor parinti. Totusi, este o oportunitate. Cu o masina de cusut, un furnizor de materiale si un website de prezentare puteti da lovitura…
  • Croitorie la domiciliu; din nou ceva ce poate fi la fel de util ca avocatul personal, dentistul sau mecanicul masinii dvs. Un atelier de croitorie la domiciliu presupune pe langa masina de cusut si de brodat si un site. Adica printr-un site va veti putea dezvolta si gasi clienti. Viitorul este al magazinelor online, iar importanța celor clasice, cu vad comercial, nu mai este la fel ca în urmă cu 15-20 de ani.

Ne propunem să vă relatăm si alte idei de afaceri care au la baza masina de cusut. Sau, daca aveti o experienta sau idee pe care doriti sa ne-o impartasiti, luati legatura cu noi prin formularul de contact.