Cand masina de cusut transforma ideile…

masina de cusut

O masina de cusut nu poate costa o avere. Daca stii s-o exploatezi insa, poate sa-ti aduca o avere. Sau, in cel mai rau caz, poate fi o afacere de familie, mai mare sau mai mica…

Cine vrea o masina de cusut si poate obtine fonduri europene nerambursabile, stie ca exista nenumarate posibilitati de investitii. Uniunea Europeană acorda finantari nerambursabile, iar despre posibilitatile tehnice de accesare a lor puteti apela la firme de consultanta. Oricum, o idee despre sansa dvs este foarte posibil sa vi-o faceti prin studierea eligibilitatii proiectelor dvs.

Obtineti fonduri nerambursabile

Masina de cusut (si brodat) este o investitie buna tocmai pentru ca pentru achizitionarea lor intotdeauna vor exista fonduri UE. Cum ar fi cele din POR 2.2 despre care va puteti face o prima idee din StartUpCafe. Important pentru dvs. este ca se pot obtine finantari pentru cumpararea de masini de cusut.

masina de cusut

O alta metoda de a afla sansa ca sa va cumparati o masina de cusut ar fi direct site-ul cu fonduri UE. Multe alte informatii le puteti afla chiar de la firmele care va ofera consultanta in accesarea fondurilor UE. Cautati pe internet.

In cele ce urmeaza va relatam dspre cum cateva idei au devenit afaceri. Pornite de la o masina de cusut. Indiferent ca modelul este unul cu caracteristici casnice sau vorbim de masini de cusut industriale.

Afacerea cea mai buna este una care merge deja, nu-i așa!? Trebuie să înțelegeți de aici că dacă vreți o afacere de succes, mai ușor este să copiați una. Nu vă bateți capul cu inventarea uneia noi, aveți mici șanse de reușită. Să vedem mai jos cum puteți folosi o masina de cusut (si de brodat), iar acestea din relatarile altora. Oameni care au inteles sansa pe care o poate da masina de cusut!

Masina de cusut si gluma initiala

Daniela Tila marturiseste ca la inceput a fost o gluma cu masina de cusut, cu acele de brodat si cu ghergheful pentru broderii. Asa spunea ea, ca totul i se parea o joaca. Apoi, a evoluat. De la simple broderii si imprimeuri pe tricouri sau hainute simple care ajungeau mai mult pe la prieteni, a ajuns sa vanda pe eMag.

Tema aleasa de Daniela este una specifica, am zice de nișă, dar nu pare a fi chiar atat de specializata. Viața satului, spiritul si invataturile acestuia sunt teme dominante in produsele vandute de Daniela Tila. Jurist de profesie, a inceput prin a crea cateva sortulete de bucatarie. Le-a croit, cusut si brodat cu fantezie.

Apoi a inceput antrepenoriatul. Nu se gandea la asta, ca masina de cusut si broderiile vor face parte din viata ei. Venirea pe lume a copiilor i-a schimbat insa radical perceptia despre felul in care vede copilaria, hainutele si articolele create de ea. Sunt obiecte cusute si brodate, fiecare are in spate o poveste. Sunt unicate. Dupa cum povesteste pe site-ul ei Daniela. „Semnele satului” este un site plin de lucruri manuale, de fapt un magazin online cu produse textile facute la masina de cusut si brodate. Broderii manuale de obicei…

Ar putea fi exemplul de afacere prezentat drept unul care merita a fi urmat? Asta nu depinde decat de dvs. Puteti consulta insa si oferta constand doar intr-o masina de cusut una si una de pe site-ul vaella.ro.

Atelierul de croitorie desfasurat

Modelul Girls Fashion Boutique este un exemplu clasic de ceea ce inseamna sa stii sa lucrezi la o masina de cusut. Asta insa nu este totul, sa intelegi cum functioneaza o croitorie, sa ai notiuni de design si marketing pot face diferenta. Luiza Willems acumuleaza toate aceste calitati.

accesorii masina de cusut

Ea a pornit pe o nisa care in Romania nu era exploatata: imbracaminte pentru mame si fetitele lor. Se pare ca ideea a prins si aici; ceea ce in Occident era deja o afacere a devenit si in Romania. Succesul are dimensiunile celui care îl apreciază, adică este relativ. Dacă ai o masina de cusut si 250 de euro nu ajunge. Daca insa ai si imaginatie, in sensul de a adauga putin condiment peste o afacere care deja merge, vine si succesul.

Girls Fashion Boutique este un exemplu. Productie in sine face destul de putin, are un atelier de croitorie cu putini angajati. Deci multe masini de cusut nu exista in patrimoniul firmei. Luiza lucreaza insa cu subcontractori, iar arta de a le conjuga eforturile este si ea o afacere.

Ideile dvs, banii UE si afacerile reale

Obtinerea de fonduri europene poate fi conditionata de dimensiunea preconizata a afacerii, de tipul de program pe care-l accesati. De regula, fondurile nerambursabile nu se acorda pentru a crea persoane fizice autorizate, pentru a le oferi capital. Sau nu doar pentru asta. O afacere care genereaza si alte locuri de munca va avea intotdeauna sanse mai mari de creditare.

Feriti-va insa de afacerile care apar pe internet si care va spun ele cum sa castigati bani. Ca sunt cu o masina de cusut sau cu 10, principiul cu care te agata este acelasi. Intrati intr-un vartej de informatii care pentru a le lămuri trebuie sa platiti in permanenta. Evitati-le!

Cea mai buna sursa de informatii sunt site-urile oficiale, ale UE si ale Guvernului. Cititi-le si incercati sa le intelegeti. Apoi, veti sti singur ce aveti e facut. Nu exista nimeni care sa faca afacerea in locul dvs., de acest lucru trebuie sa tineti cont! Folositi firmele de consultanta doar pentru consultanta, nu le supralicitati. Masina de cusut e a dvs.!